Nieuwsbrief

 “Begin bij het einde”. Dit is één van mijn vaste uitspraken naar collega’s, voor ze een probleem aan me willen voorleggen of een vraag gaan stellen.
Dus laat ik bij het einde beginnen: we gaan een pauze nemen met Scrapdelight! Hoe die pauze er precies gaat uitzien en hoelang die pauze gaat duren, dat weten we nog niet, maar ik wil je wel vertellen hoe we als team tot die keuze gekomen zijn. 
 
Voor mijzelf begon het met een aantal opmerkingen een kleine twee jaar geleden, die langzaam een duidelijkere vorm aannamen. En ook bij het team borrelde iets. Tot op een punt, nu afgelopen lente, dat we de knoop doorhakten en besloten dat we een pauze wilden.
Ik weet dat een pauze heel vaag klinkt, maar daarom leggen we het graag uit voor iedereen die benieuwd is. Zeker diegene die zich de afgelopen maanden hebben afgevraagd wat er precies aan de hand is, nadat we geen nieuwe producten meer in de winkel opnamen.
 
We hebben 16,5 mooie jaren gehad en ik weet zeker dat er nog meer jaren in hadden kunnen zitten. Ik had dit toen ik begon met Scrapdelight ook niet voor mogelijk gehouden en ben dankbaar voor alle mooie herinneringen, mede dankzij jou. Het is een pijnlijke beslissing, maar voor nu de juiste.
 
Ik weet dat mensen zich hebben afgevraagd of het te maken heeft met mijn ziekte of de Covid periode en dat mensen ook dachten dat dit besluit al eerder zou komen. Gek genoeg heb ik tijdens mijn ziekte geen dag gedacht dat er na die periode iets zou veranderen. Natuurlijk was dit een zware tijd. Privé, maar ook voor het team en de bedrijven. Maar er was een eindstreep, een finishlijn en daar hield ik mij aan vast. En daarna pakken we het leven weer op waar we gebleven waren! Dat dacht ik althans.
 
Schoorvoetend moet ik nu bekennen dat juist dit de reden is dat we nu moeten pauzeren. Simpelweg omdat ik me hier gigantisch in vergist heb. Ik heb nooit echt stil gestaan bij de schade die kan ontstaan na deze ziekte en welke impact dit op mijn toekomst kon hebben. Deze ezel heeft zich zeker meermaals aan dezelfde steen gestoten en nog dagelijks ben ik bezig mijn eigen grenzen te leren kennen. Willen is ook niet het probleem, het kunnen bleek de moeilijke factor te zijn.
 
Een bedrijf runnen vraagt veel inzet en tijd. We zijn van mijn kast in de logeerkamer naar drie bedrijven en een mooi groot pand gegroeid. Dit is niet aan komen waaien, we hebben met zijn allen met veel liefde, tijd en zeker ook frustratie, iets moois neer kunnen zetten. Maar de harde conclusie eerder dit jaar was dat ik - ondanks mijn pogingen - niet het leven kan oppakken zoals dat was voor mijn ziekte. Hoe erg ik me hier ook tegen verzet heb.
 
Mijn sterkste kant is zeker niet keuzes maken. Ik heb er niet voor niets twee jaar over gedaan. Maar toen ik echt moest gaan kiezen, was de keuze voor het pauzeren van Scrapdelight de meest logische keuze.
 
Dit is geenszins een afscheid. Er zijn ook geen veranderingen voor de andere bedrijven. Het was kiezen wat het beste is voor mij, het team, onze gezinnen en de bedrijven. En dat betekent inderdaad dat er een deur - in ieder geval voor nu - sluit. Maar wie weet, wat de toekomst zal brengen.
 
De achtergrond van dit alles zal ik uitleggen in een video, die we delen in deze nieuwsbrief. Wellicht ken je me en weet je dat ik nog veel woorden nodig heb. Dus een video leek me een gepaste manier om indien gewenst het verhaal achter de keuze te geven.
 
Wat deze pauze precies betekent:
  • We krijgen al maanden geen nieuwe producten meer binnen en de producten die er nog zijn, zullen we met korting aanbieden.
  • Per eind 2022 willen we dan de deuren van Scrapdelight sluiten. Dit betekent dat de website blijft bestaan, maar aangepast wordt. Ook de fysieke locatie blijft bestaan, maar zal van DLS Design worden.
  • Bepaalde basisproducten, zoals inkt en lijm, zijn inmiddels door DLS Design overgenomen en zitten (of komen nu snel) daar in het assortiment. 
    Zowel in de winkel als online.
  • De workshops en evenementen blijven doorgaan, nu enkel nog onder de vlag van DLS Design.
 
Dank je wel voor de relatie die we sinds 2006 hebben mogen opbouwen. Ongeacht of dit al sinds de eerste dagen is, of vrij recent.
De mooie momenten die we gehad hebben en de kans die we gekregen hebben om van een eBay webwinkel, te groeien naar wat we nu waren, daar zijn we dankbaar voor. Dit is zeker niet een einde, maar een nieuwe start. 
 
En zoals ik in de video ook zeg, ik blijf actief en je kunt mij en het team blijven volgen. Maar dan via DLS Design.
 
Hopelijk dan ook tot snel!